Search
Close this search box.

PROMET Neoprezna vozačica udarila u automobil ispred sebe, bijeg s mjesta prometne nesreće i pojačana kontrola u dane vikenda

Pronašao i dragovoljno predao eksplozivna sredstva
U četvrtak 20. listopada 2022. u mjestu Sulkovci, 74-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne zgrade pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu, tijelo ručne bombe, tri komada streljiva, 50 komada inicijalne kapisle i 0,5 kg baruta. Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.

Prometna problematika
U četvrtak 20. listopada 2022. tijekom dana u Požegi u Njemačkoj ulici na parkiralištu, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u prednju stranu parkiranog osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 23-godišnjaka. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi ni vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.
Istoga dana, oko 12.40 sati u Požegi u Ulici kralja Zvonimira, 18-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, ulaskom u kružni tok nije držala potreban razmak te je prednjim dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak.
Protiv 18-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 22./23. listopada 2022.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PRIJEVARA Uzeo predujam a posao nije obavio!

Preuzeo novac za radove koje nije obavio Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca…