Search
Close this search box.

PROMET Policija je izvijestila o četiri nesreće u kojima su dva automobila završila u kanalu a jedna osoba je ozlijeđena

Požar na osobnom automobilu

U petak 19. siječnja 2024. u vremenu od 18.15 do 18.30 sati u Pakracu u Vinogradskoj ulici, došlo je do zapaljenja parkiranog osobnog automobila u vlasništvu 68-godišnjaka. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka navedenog požara.

Pronašao i dragovoljno predao pušku, spremnike i streljivo

U petak 19. siječnja 2024. u Pleternici, 31-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao pušku, dva spremnika i 334 komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U petak 19. siječnja 2024. oko 21.15 sati u mjestu Donji Čaglić u prometu je zatečen 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom.

Navedeni 36-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da je srijedu 17. siječnja 2024. oko 8 sati između mjesta Klisa i Lipik, 34-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, dolskom do zavoja ulijevo uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom te udarila prednjim lijevim dijelom vozila u metalnu ogradu i nakon toga sletjela u odvodni kanal.

U prometnoj nesreći 34-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak 19. siječnja 2024. oko 3 sata između mjesta Mihaljevci i Golobrdci, 21-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom, izgubio nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal gdje je došlo do prevrtanja vozila na krov. Nakon udara 21-godišnjak je napustio mjesto događaja. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Istoga dana, oko 21.05 sati u Požegi u Ulici Alojzija Stepinca, 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, kretao se vožnjom unazad da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je udario prednjim lijevim dijelom vozila u zadnji desni bočni dio parkiranog osobnog automobila u vlasništvu 24-godišnjaka. Nakon udara 34-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao te su ga naknadno pronašli policijski službenici i ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola od 1,71 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće između mjesta Gradac Našički i Vukojevica.

Vezano
Vezano