Search
Close this search box.

PROMET Vozač kamiona prouzročio nesreću pa pobjegao – policija ga pronašla i kaznila

Osumnjičen za prijevaru
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Đurđenovca kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, osumnjičeni je tijekom 2022. s 47-godišnjakom s područja Požege sklopio ugovor za izvođenje građevinskih radova za što mu je unaprijed uplaćen novac od preko 2.500,00 eura, no radove nije odradio niti je vratio novac.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Prijavio krađu stabla
U srijedu 8. veljače 2023. policijskim službenicima je prijavio 64-godišnjak da mu je u razdoblju od 10. veljače do 15. listopada 2022. na području Lipika, nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao i otuđio stablo hrasta. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pronašao i dragovoljno predao streljivo
U srijedu 8. veljače 2023. na području Požege, 59-godišnjak je pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao 13 komada streljiva i dvije prazne čahure.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet
U srijedu 8. veljače 2023. oko 14.55 sati u Pakracu u Ulici Šeovački put, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,48 promila upravljao 45-godišnjak.

Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
U srijedu 8. veljače 2023. oko 6.15 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, 61-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Renault“, stranih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske, nije se kretao sredinom kolnika te je prešao na suprotnu prometnu traku i lijevim bočnim ogledalom i lijevim blatobranom udario u lijevo bočno ogledalo i lijevu bočnu stranu autobusa marke „Kutsenits“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak.

Nakon prometne nesreće 61-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Navedeni je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 70,00 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od devet mjeseci, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Gradac u Ulici Stjepana Radića.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano