Search
Close this search box.

PROMJENA VLASNIŠTVA Grupacija Pervanovo preuzima Spin Valis!

Požeški Spin Valis mijenja vlasnika. O tome je Poslovni dnevnik objavio sljedeće:

Grupacija Pervanovo, u čijem se sastavu nalaze društva Bjelin Industries u Hrvatskoj i Välinge Group u Švedskoj, potpisala je putem svoga društva kćeri Välinge Croatia ugovor o stjecanju kontrolnog paketa dionica hrvatskog društva za proizvodnju namještaja Spin Valis. Završetak transakcije očekuje se nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).
Takvo preuzimanje grupaciji Pervanovo omogućuje brže postizanje internih ciljeva proizvodnje namještaja koji upotrebljava Välingeovu klik-tehnologiju i prije nego što je to prvobitno planirano. Istovremeno, Spin Valisu omogućuje da se proizvodnja još više koncentrira u konačnim proizvodima najvećeg stupnja dodane vrijednosti.
Spin Valis jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača masivnog namještaja s dugogodišnjom tradicijom. Proizvodnja također uključuje proizvodnju elemenata, lijepljenih ploča, briketa i proizvodnju električne i toplinske energije dobivene iz biomase te solarnih panela. Spin Valis, ima svoje sjedište u Požegi (Hrvatska).
Spin Valis trenutno ima 420 zaposlenih za koje očekujemo njihovu uspješnu integraciju u sustav grupacije Pervanovo i zadržavanje pune zaposlenosti. Veselimo se radu s njima i ostvarivanju njihovih punih radnih i profesionalnih potencijala.
Želimo posebno zahvaliti svim sudionicima u procesu, a posebno našim pravnim savjetnicima, odvjetničkom društvu BMWC Zagreb.
„S ponosom objavljujemo da smo uspješno zaključili svoje peto preuzimanje u Hrvatskoj. Na svim preuzetim lokacijama izvršena su velika ulaganja u novu tehnologiju, zgrade i strojeve. S novim proizvodnim pogonom u Ogulinu, gdje gradimo najveću tvornicu drvenih podova u Europi, naša hrvatska grupacija sada je visokoučinkovita i konkurentna, osobito kada je riječ o segmentu drvenih podova u hrastu. Spin Valis i ostala hrvatska društva u našoj grupaciji vrlo su profitabilni. Nastavit ćemo ulaganja u Spin Valis s ciljem da se on razvije u jednog od vodećih proizvođača namještaja u Europi. Uvest ćemo Välingeovu jedinstvenu i visokosofisticiranu tehnologiju klik-namještaja u velikom opsegu i koordinirati preradu drva s ostalim društvima iz naše grupacije u Ogulinu, Bjelovaru, Vinkovcima i Otoku ”, izjavio je Darko Pervan, vlasnik i glavni direktor društva Pervanovo Invest AB.
„Preuzimanje društva Spin Valis značajno će povećati našu proizvodnju i prodaju, a broj zaposlenih povećat će se na ukupno 2300. Svojim smo investicijama u Hrvatskoj do sada omogućili stotine novih radnih mjesta i svi su naši pogoni vrlo moderni i učinkoviti. Koordinacija proizvodnje i prodaje znatno će povećati profitabilnost, osobito kada je riječ o hrastovim proizvodima kao što su masivni namještaj, troslojni parketi, masivni parketi, lamele, namještaj, elementi, lijepljene ploče, peleti i briketi. Na europskom tržištu hrastovih proizvoda već držimo snažnu poziciju, a ona će se još više ojačati kada naše nove investicije u proizvodnju drvenih podnih obloga Woodura te u nove proizvodne kapacitete furnira u Bjelin Spačvi i Bjelin Otoku tijekom 2023. i 2024. godine postanu operativne., izjavio je Stjepan Vojinić, glavni direktor društva Bjelin Industries.
„ Cilj nam je komercijalizirati svoje patentirane tehnologije vlastitom proizvodnjom i prodajom. Vjerujemo da možemo uvelike proširiti proizvodnju namještaja društva Spin Valis uvođenjem Välingeove tehnologije klik-namještaja. Vlastita proizvodnja klik-namještaja ojačat će naše kapacitete istraživanja i razvoja te otvoriti tržište za novu primjenu klik-namještaja. Vjerujemo da naše međunarodno prodajno osoblje i naša internetska prodaja mogu uvelike doprinijeti porastu prodaje namještaja društva Spin Valis. Osim nove proizvodnje podova visokog kapaciteta na temelju tehnologije Woodura u Ogulinu, planiramo investirati iu novu tvornicu pločastog materijala koji će našu buduću proizvodnju podova i namještaja učiniti još integriranijom i isplativijom“, izjavio je Niclas Håkansson, glavni direktor Välingea.

Članovi Uprave i Nadzornog odbora Spin Valisa također su izuzetno zadovoljni ishodom procesa.
„Sve ove godine vodili smo Spin Valis s velikom dozom odgovornosti i pažnje. Investirali smo puno, modernizirali proizvodnju, unaprijeđivali poslovne procese i ulagali puno u edukaciju zaposlenika. Naša generacija je sada na prirodnom odlasku i izuzetno nam je drago što će Spin Valis u posljednjoj fazi razvoja biti članica izvršne grupacije Pervanovo, unutar koje se Društvo otvaraju nove perspektive“, izjavio je predsjednik Uprave Spin Valisa Marko Žmire.
„Sa zadovoljstvom možemo reći da je postignut ključni cilj procesa našeg izlaska iz vlasništva. Spin Valis predaje se u ruke iskusnog i inovativnog novog vlasnika koji ima preko 3000 patenata i koji je poznat po odličnom odnosu prema zaposlenicima. Želim svima puno sreće i siguran sam u dugoročni uspjeh ovoga pothvata.“, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Spin Valisa Vinko Pisarović Spin Valisa.
„Sigurni smo da će se veliki broj inovativnih proizvoda koji su se razvili u posljednjih nekoliko godina otvoriti potpuno nova razvojna i marketinška dimenzija s tehnologijom modernog klik-namještaja, ostalim inovativnim tehnološkim rješenjima i međunarodnom prodajnom mrežom, koju donosi novi vlasnik. Također, proizvodna suradnja s hrvatskim društvima grupe Bjelin poboljšat će učinkovitost prerade drvne sirovine. Sve to će pomoći iu ostvarenju nacionalnog strateškog cilja – da se domaća drvna sirovina, u što većoj mjeri, učinkovito pretvori u finalni proizvod visoke dodane vrijednosti. “, izjavio je Miljenko Katranček, član Uprave Spin Valisa.
„Ponosni jer iza sebe ostavljamo jako dobru razvojnu platformu za koju smo sigurni da će grupacija Pervanovo podići na još višu razinu, na korist i zadovoljstvo svih dionika, kako zaposlenika Društva, tako i šire društvene zajednice, a pogotovo Požeškog kraja. U ime svih nas želim zahvaliti svim sudionicima u procesu, a posebno našim savjetnicima, društvu „Caper doo“ na odličnoj pripremi i vođenju procesa, kao i pravnim savjetnicima „ZOU Markoč, Pećina i Kušeta“, izjavio je Zdravko Jelčić, član Uprave Spin Valisa. .

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano