Search
Close this search box.

PROSLAVILI MALU MATURU Bivši učenici osnovne škole iz Brodskog Drenovca okupili se prvi put nakon 50 godina!

Maturalne zabave ili proslave obljetnica mature, na kojima se prisjećamo srednjoškolskog obrazovanja, uobičajene su u proljetnim mjesecima no, obilježavanje završetka osnovne škole prava je rijetkost. Jučer pak, to su učinili bivši učenici OŠ Brodski Drenovac – u restoranu „Klas” u Pleternici proslavili su ‘malu maturu’.
– Ovdje je generacija škole iz Brodskog Drenovca koja je 1974.godine završila osmi razred. U to vrijeme u drenovačku školu, koja je bila osmogodišnja, gravitirala su sela Bučje, Ratkovica i Pavlovci, dok su učenici iz Zagrađa išli u Pleternicu. U razredu nas je, prema fotografijama koje imam, bilo 28 a za ovaj susret se prijavilo 20. Njih petero su ili preminuli ili stradali u prometnoj nesreći. Razrednici su nam se kroz godine mijenjali a u osmom razredu razrednica je bila Marija Ferić koja, nažalost, također više nije živa – kazala je Ana Kukuruzović, učiteljica iz pleterničke OŠ fra Kaje Adžića, inače Drenovljanka.
Kako to često bude u životu, lijepe stvari nam se događaju iznenada, spontano…pa je tako bilo i ovaj put.
– Do sad se nismo okupljali, ovo je prvi put nakon 50 godina, a do susreta je došlo spontano. Dogodilo se da sam sa svojim djevojčicama 3.razreda uvježbala nekakav ples za Valentinovo i naša knjižničarka ih je pozvala u knjižnicu, snimila i stavila na stranice škole. Ja sam to podijelila na svom facebook zidu što je vidio kolega iz razreda a koji živi u Zagrebu, Antun Seuček. Kad je vidio spot, napisao je: Bravo, generacijo, bilo bi lijepo da se sastanemo ove godine jer bi trebali proslaviti 50 godina male mature. Odgovorila sam mu: Super, može, ja sam podrška. Tako je krenulo, počeli smo prikupljati brojeve i kontaktirati druge kolege. Ima nas svagdje, ‘raštrkani’ smo, jedan je čak došao iz Njemačke – ispričala je dalje A.Kukuruzović.

Proslava ‘male mature’ započela je ručkom a onda se razgovaralo, razgovaralo….nakupilo se za 50 godina dovoljno tema, zar ne?

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano