Search
Close this search box.

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE ČAGLIN Zaslužnim kolektivima i pojedincima uručena priznanja

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća danas je proslavljen Dan Općine Čaglin. Vijećnike i goste na sjednici, koja je održana u mjesnom domu u Milanlugu, prvi je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Željko Šutić.
Načelnik općine Dalibor Bardač kratko je podsjetio na povijest Čaglina a potom se osvrnuo na aktivnosti u minulih godinu dana te na planove za predstojeće razdoblje. Govoreći o željama i planovima stanovnika čaglinskog kraja, načelnik Bardač je izrazio žaljenje što još nije napravljen najavljeni prečistač otpadnih voda a i nastavak obnove željezničke pruge prema Našicama još nije preciziran kad će biti.


Prisutnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čaglina obratili su se potom i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević te ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Davor Huška.
Županica Antonija Jozić je podsjetila kako je načelnik Bardač općinu ‘preuzeo’ prije nešto više od osam godina i od tada se kroz brojne projekte vizura Čaglina počela mijenjati nabolje.
– Načelnik Bardač često je samozatajan, skroman, ne hvali se svojim projektima nego o njima govori na način da oni govore sami za sebe. Vama načelniče i predsjedniče općinskog vijeća, kao i svima vama koji ste zaslužni za napredak, od srca čestitam na svim iskoracima koje ste učinili. Projekti koji su ispred vas, o kojima smo čuli od načelnika, često su projekti koje treba odobriti netko drugi, ali u tom kontekstu, u potpunosti imate moju osobnu podršku kao i svih djelatnika Požeško-slavonske županije, a isto tako vjerujem i svih kolega načelnika i gradonačelnika. Vjerujem da tu snažnu podršku daje i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i ne sumnjam da će realizirati sve projekte koji su na putu – rekla je županica Jozić.


Kao i obično, povodom Dana općine dodijeljene su i nagrade zaslužnim kolektivima i pojedincima a dobili su ih: Udruga građana „Put, istina i život“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ruševo, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, podružnica PSŽ – ogranak Čaglin, te Lana Knaus, učenica osmog razredačaglinske osnovne škole.

U zabavnom dijelu programa nastzpili su učenici OŠ Stjepana Radića Čaglin.
Prije svečane sjednice Općinskog vijeća na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće a u župnoj crkvi služena je sveta misa.

Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković/ pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje