Search
Close this search box.

PROTEKLOG VIKENDA Policija je evidentirala 68 prekršaja – najveća izrečena kazna je 1980 eura

U požaru na otvorenom prostoru izgorjela suha trava
U nedjelju 12. veljače 2023. oko 17 sati u mjestu Vetovo u Vinogradskoj ulici, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i strnište.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija usmjerena na utvrđivanje prisutnosti alkohola kod vozača te prekoračenja dozvoljene brzine kretanja provodila se u noći sa subote na nedjelju 11./12. veljače 2023.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 68 prekršaja, od čega izdvajamo po šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 12. veljače 2023. oko 4.20  sati u Požegi u Zrinskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,33 promila upravljao 17-godišnjak. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano