Search
Close this search box.

PROVEDBENI PROGRAM 2021.-2025. ZA NAŠU ŽUPANIJU „Požeško-slavonska županija je mala županija, velikih planova i projekata.“

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić donijela je svoj Provedbeni program 2021-2025. godine. Njezina vizija Požeško-slavonske županije je „Požeško-slavonska županija je mala županija, velikih planova i projekata.“
Provedbeni program prema novoj zakonskoj obvezi moraju donijeti sve jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.  Riječ je o kratkoročnom strateškom dokumentu u kojem su točno definirani svi projekti i aktivnosti koje se planiraju provesti u budućem razdoblju. Provedbeni program 2021-2025. godine čini poveznicu s proračunom Požeško – slavonske županije te jasno pokazuje aktivnosti na kojima su osigurana sredstva za njegovu provedbu.
Ovim Provedbenim programom Požeško-slavonske županije 2021.-2025. godine postavljeni su konkretni ciljevi: „Nastojat ćemo kroz potpore poduzetništvu i obrtništvu te jačanje poduzetničke potporne infrastrukture stvoriti uvjete za jačanje gospodarskog razvoja i konkurentnosti Požeško – slavonske županije. Programom se definiraju značajni infrastrukturni projekti, projekti koji će jamčiti bolju prometnu povezanost, velika ulaganja u poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu skrb te zaštitu okoliša. Poseban naglasak stavlja se na još bolju apsorpciju sredstava iz EU.  Želimo osigurati demografski oporavak kroz poticanje mjera pronatalitetne politike te unapređenje aktivnosti za ublažavanje negativnih trendova iseljavanja.“ naglasila je županica i rekla kako program stavlja naglasak na ljude budući mlade ljude treba zadržati, obiteljima stvoriti okuženje za odgoj djece, a starijim sugrađanima zlatnu dob.
Napredak u provedbi mjera te ostvarivanje pokazatelja rezultata provedbenog programa pratit će se redovitim izvješćima, te će biti jasan pokazatelj da li su postignuti postavljeni ciljevi. Provedbeni program će se revidirati najmanje jednom godišnje te će njegove izmjene biti objavljenje na službenim stranicama Požeško – slavonske županije kako bi se svi stanovnici upoznali s ciljevima koji se žele ostvariti u mandatnom razdoblju.
Provedbeni program Požeško – slavonske županije 2021. – 2025. godine možete pogledati ovdje.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano