Search
Close this search box.

PROVEDENA PREVENTIVNA AKCIJA „Vozi bez mobitela”

.

U Požegi su danas policijski službenici PU Požeško-slavonske, zajedno s učenicima Škole za cestovni promet iz Zagreba, proveli preventivnu akciju „Vozi bez mobitela“. Cilj joj je bio povećanje svjesnosti mladih vozača o tome koji su rizici korištenja mobitela u vožnji. Inače, suradnja škole iz Zagreba i požeške Policijske uprave traje nekoliko godina.
– Škola za cestovni promet provodi nekoliko projekata koji su usmjereni na sigurnost pješaka i biciklista, na njihovu uočljivost u prometu, ali i mladih vozača. Jedna od tih projekata je i ovaj “Vozi bez mobitela” – kazao je profesor Igor Jelić.
Voditelj poslova Prometne policije u PU požeško-slavonskoj Zvonimir Lukačević je podsjetio kako je mobitel jedan od četiri prekršaja-ubojice u prometu. – Događa se niz prometnih nesreća, no bilježi se i vrlo veliki broj prometnih prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Prošle je godine na području PU požeško-slavonske zabilježeno 610 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela a u prva tri mjeseca ove godine već imamo 118 prekršaja – istakao je Z.Lukačević. Zbog toga, dodao je, ovakve su akcije vrlo značajne.
Učenici Škole za cestovni promet, vozačima koje su zaustavljali policajci, dijelili su promotivne letke.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega