Search
Close this search box.

PROVEDENE EDUKACIJE U tijeku je projekt „Podržane, snažne i informirane- budućnost bez nasilja!“

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum, Centar za socijalnu skrb, odnosno Županijski ured, Zajednica Udruga Društvo Crvenog križa Požeško-slavonske županije, zapravo Sigurna kuća za žene žrtve nasilja i Društvo Multiple Skleroze PSŽ od 1.7.2022. do 30.6.2023. provode projekt pod nazivom „Podržane, snažne i informirane- budućnost bez nasilja!“. Aktivnosti projekta idu u smjeru identifikacije faktora koji doprinose ranjivosti žrtve te utvrđivanju učestalosti nasilja nad ženama u riziku.
Svrha svih projektnih aktivnosti usmjerena je na osiguravanje uvjeta za djelotvoran i cjelovit utjecaj radi unaprjeđenja zaštite i pomoći žrtvi nasilja, te osvješćivanja šire javnosti o ovom problemu.
Kako bi se ostvarila svrha projektnih aktivnosti, održane su socijalno-rehabilitacijske radionice u Požegi i Jakšiću, dvije javne kampanje povodom obilježavanja Nacionalnog i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te je osigurano besplatno psihološko i pravno savjetovanje ženama žrtvama nasilja i ženama u riziku od nasilja (uto., čet. i pet. 11-14 sati 0993707063).
Na dalje, osnovana je neformalna incijativa Budućnost bez nasilja- Humanimir čije članice planiraju aktivnosti i projekte usmjerene na borbu i prevenciju rodno uvjetovanog nasilja i ostalih oblika nasilja na području naše županije. Inicijativi su se zasad priključile udruga Humanum, Županijski ured, Zajednica Udruga Društvo Crvenog križa Požeško-slavonske županije, Društvo Multiple skleroze PSŽ, Kulturni centar Požega, udruga Oppidum, Gradski savjet mladih grada Požege i udruga La Bella Vita iz Kutjeva. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se priključe i podrže rad inicijative!
Kako bi se podigla razina znanja i svijest o oblicima nasilja nad ženama, 26.1. i 27.1.2023. godine organizirane su edukacije za stručnjake, djelatnike i zainteresirane korisnike o problematici nasilja, obiteljskom nasilju te seksualnom nasilju koju su vodile stručnjakinje iz Ženske sobe, Zagreb, na području Grada Požege, Grada Pleternice, Općine Jakšić i općine Brestovac. Ovim putem se zahvaljujemo svima koju su sudjelovali na edukacijama te podržali projektne aktivnosti.
Ukoliko Vi ili netko koga poznajete doživljavate nasilje možete se obratiti na sljedeće brojeve:
Policija 192 ili najbliža policijska postaja
Hitna pomoć 194
Centar za socijalnu skrb Požega(Županijski ured) (034) 273 807
Liječnik opće prakse u Domu zdravlja
Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”- 034 411 780
Udruga Humanum- 099 370 70 65
Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116 006
Ženska pomoć sada – SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji- 0800 655 222
Ženska soba – 01 6119 174

Izvor: Udruga Humanum

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi