Požeški vodič

Požeški vodič

Kategorija

Vijesti

PRVI PUT VIĐENO Električni autobus na ulicama Požege

24.11.2022.

Predstavnici Arrive Hrvatska na Autobusnom kolodvoru Požega održali su prezentaciju aktivnosti koje Arriva grupa poduzima po pitanju dekarbonizacije javnog prijevoza i održivosti općenito, nakon čega su zajedno sa županicom Antonijom Jozić razgledali električni autobus eCitaro marke Mercedes-Benz te se upoznali s njegovim performansama. Ovo vozilo s nultom emisijom CO2 Arriva će do kraja tjedna testirati na linijama unutar Požeško-slavonske županije.


Županicu Jozić ugostili su član Uprave Autotransa Saša Ilić, direktorica transformacije za kontinentalnu Europu u Arriva grupi Marina Pandurević, koordinator za komercijalne poslove u uredu Uprave Branko Štivičić te Igor Krpan, zamjenik direktora Sektora putničkog prometa.
„Arriva grupa, kao jedan od pionira održivosti i zelene mobilnosti, pokrenula je brojne inicijative diljem Europe u svrhu poticanja implementacije učinkovitijih i ekološki održivih sustava mobilnosti. Smanjenje emisije CO2 jedan je od strateških ciljeva naše kompanije te s tim u vezi Grupa po prvi put u Hrvatskoj provodi probnu vožnju autobusa s nultom emisijom i to s potpuno novim vozilom Evobusa (Mercedes-Benz), eCitaro C2 E-Cell. Ponosni smo što je Arrivi Hrvatska pripala čast da bude prvi javni prijevoznik kojem je omogućeno jednomjesečno testiranje ovog vozila u stvarnim uvjetima. Izuzetno nam je drago što ovaj tjedan električni autobus testiramo u Požeško-slavonskoj županiji i što s njezinim predstavnicima možemo razgovarati o našem partnerstvu u ostvarenju vizije zelene županije.“ – izjavio je Saša Ilić, član Uprave Autotransa.


„Zahvaljujem se predstavnicima Arriva Hrvatska na današnjem sastanku i prezentaciji vozila s nultom emisijom ugljičnog dioksida. Izražavam zadovoljstvo da se ovo vozilo testira upravo na području naše županije, a obzirom na direktive Europske unije podržavamo smjer razvoja našeg prijevoznika u budućnosti. Vjerujem kako će ovakva vozila postati budućnost u javnom linijskom prijevozu na području Hrvatske.“ – ovom prigodom rekla je županica Antonija Jozić.


Održivost je dio Arrivine vizije oblikovanja budućnosti u kojoj je putnički prijevoz najbolji izbor budućnosti u kojoj prometnice nisu zagušene, a zrak je čist, a ovu zelenu inicijativu Arriva Hrvatska provodi pod motom: “Za tvoj grad s nultom emisijom“.

Izvor: pszupanija.hr

Pretraga

Mudra izreka

  • “Ako ti ljudi pričaju iza leđa, znači da si ispred njih” (Zayn Malik)

  • Pjesma dana

  • Najčitanije