Najčitanije

 • Fotogalerije

  PRVI ŠARANSKI VINSKI KUP U JAKŠIĆU Pobjednik Vinarija Kutjevo, „najulov“ imala Vinarija Soldo

  U Jakšiću je proteklog vikenda na ribnjaku Športskog ribolovnog društva „Slavonac“ održana zanimljiva trodnevna manifestacija „Prvi šaranski vinski kup“. Sudjelovalo je šest ekipa vinara s područja Požeško-slavonske županije: Vinarija  Kutjevo d. d., Veleučilište Požega, Vinarija Soldo (Vetovo), Vinarija Galić (Kutjevo) , Vinarija Pavlović (Češljakovci) i Vinarija Krauthaker (Kutjevo).  Uvjet je bio da u svakoj tročlanoj ekipi bude barem jedan ribič iz pojedine vinarije. Natjecalo se u pecanju šarana i amura po pravilima šaranskog ribolova, a najveći ulovljeni šaran težio je 17,12 kg. Prosjek ulovljenih riba  je 11, 13 kg, a ulovljeno je samo 38 riba, čija je ukupna  težina iznosila  423, 29 kg. “Najulov” imala je Vinarija Soldo (17, 12 kg) kojoj je uručen pehar, a pobjednik natjecanja je Vinarija Kutjevo d.d. sa 129, 18 kg, kojoj su uručena tri pehara za tri člana. Svi sudionici natjecanja dobili su medalje, a pobjedničke pehare predao je dožupan Ferdinand Troha.

  Organizator ove manifestacije je Općina Jakšić, a suorganizator Športsko ribolovno društvo „Slavonac“,  uz podršku Turističke zajednice „Zlatni Papuk“, na čelu s direktorom Tomislavom Galićem, koji je prisustvovao proglašenju rezultata. Prigodnim pozdravnim riječima sudionicima natjecanja obratio se općinski načelnik Ivica Kovačević koji je napomenuo kako su manifestaciju podržale vinarije i svi gradovi  s područja Županije.

  -Zahvaljujem našem domaćinu Športskom ribolovnom društvu „Slavonac,“ na čelu s predsjednikom Marijem Pusom, koji se prihvatio domaćinstva ovakve jedne aktivnosti koja će se i dalje nastaviti. Čestitam svima vama koji ste sudjelovali u pecanju ribe, a po mojem mišljenju, svi ste vi pobjednici-poručio je načelnik I. Kovačević. Dožupan Ferdinand Troha čestitao je ribičima na impresivnim ulovima.

  -Moram priznati da su ulovi veliki, a kao ribič znam što znači uloviti šarana težeg od deset kilograma. Ideja o ovom natjecanju je dobra i simpatična, vjerujem da ono neće biti izdvojeni slučaj te da ćete ga nastaviti i eventualno proširiti s gostima sa šireg područja. Uopće ne dvojim da ste se tijekom ova tri dana lijepo proveli, a ova kombinacija vinogradarstva, podrumarstva i ribolova je dobitna. Predsjednik   ŠRD-a „Slavonac“ Mario Pus zahvalio je svim natjecateljima, vinarijama, sponzorima i općinama, koji su podržali ovu manifestaciju te svima koji su pomagali u njenoj organizaciji. Pobjednicima je uputio čestitke te najavio ponovno viđenje na ribnjaku sljedeće godine. Za sve sudionike natjecanja i goste organiziran je zajednički ručak.

  Tekst: I. Tomić

  Foto: I. Tomić, ŠRD “Slavonac”

   

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije