Search
Close this search box.

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA Edukativno predavanje za učenike šestih razreda Osnovne škole Dobriše Cesarića

Policijska uprava požeško-slavonska je u suradnji s Obiteljskim centrom organizirala edukativno predavanje za učenike šestih razreda u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi. Učenici su upoznati s radom policije te im je objašnjeno  kako policiju prihvatiti  kao prijatelja pomagača i partnera u zajedničkom rješavanju problema. U okviru ovog posjeta učenici su  interaktivnim pristupom upoznati sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć.

Educiralo ih se o samozaštitnom ponašanju u slučaju pronalaska predmeta vezanih uz drogu, vršnjačkom nasilju, vandalizmu i drugim rizičnim i društveno neprihvatljivim ponašanjima, s posljedicama takvog neprihvatljivog ponašanja, te kako policija postupa u takvim slučajevima. Također su upoznati sa zaštitnom ulogom pojedinih zakonskih odredbi koje reguliraju zaštitu djece i maloljetnika, zabranom prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnicima i djeci te štetnosti od ovisnosti od droge, alkohola i cigareta.

Na kraju edukativnog predavanja svi su učenici, budući da imaju pravo na izbor i alternativu, glasno uzviknuli „NE“ ovisnostima, te da će tijekom svoga životnog puta ići onim „Dobrim“ putem. Svim učenicima je uručen promidžbeno-edukativni letak pod nazivom „Prevencija i alternativa“ te su upoznati s metodom identifikacije (otiskom papilarnih linija) otiskom prsta. Letak im je ostavljen za uspomenu na predavanje, a na letku se nalaze korisne informacije i kontakt broj policije.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

 

Vezano
Vezano