Najčitanije

 • Fotogalerije

  PU POŽEŠKO-SLAVONSKA Obilježen Dan bez poginulih u prometu

  Danas su u Požegi obilježeni Dani sigurnog prometa, a preventivno – represivnu akciju su provodili policijski službenici Požeško- slavonske županije. 

  ” U razdoblju od 16.- 22.rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije “ROADPOL SAFETY DAYS” održavaju se Dani sigurnosti u prometu. Danas 21.rujna  na području cijele RH, pa tako i na području naše policijske uprave, provodi se Dan bez poginulih u prometu. “- izjavila je Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško – slavonske

  Dan bez poginulih u prometu policija je obilježila zaustavljanjem vozila, gdje su sudionicima u prometu dijelili simbolične prisege za sigurnost u prometu. Sudionici su se morali simbolički obvezati da kad upravljaju bilo kojim vozilom da će:
  • voziti pažljivo i poštivati prometne propise
  •  pridržavati se ograničenja brzine
  • koristiti pojas i kacigu kao vozač i kao putnik
  • neće konzumirati alkohol kod upravljanja vozilom
  •  usmjeriti pažnju na ostale sudionike u prometu te se neće dati ometati mobitelom
  “U ovom tjednu, od 16. – 22. rujna, provodi se i pojačani nadzor prometa usklađen sa  akcijama “ROADPOL-a” usmjeren na nekorištenje sigurnosnog pojasa i na distrakciju tj. korištenje mobitela u vožnji. Što se tiče statističkih pokazatelja na području naše policijske uprave, prošle godine je zabilježeno 533 prometnih nesreća u kojima je stradalo 165 osoba. Od 165 osoba, 5 je smrtno stradalo, 31 osoba je teško tjelesno ozlijeđeno, a 129 osoba lakše. U prvih osam mjeseci ove godine, zabilježili smo 366 prometnih nesreća u kojima je stradalo 119 osoba; dvije osobe su smrtno stradale, 36 teško, a 81 lakše ozlijeđeno.”- izjavio je Mario Matijević, policijski službenik Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave požeško slavonske.

  Tekst i gfoto: D.Jurić

   

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije