Najčitanije

 • Fotogalerije

  PU POŽEŠKO-SLAVONSKA Održani Dani sigurnosti u prometu

  U razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave požeško-slavonske održani su „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Ostani živ i spasi živote“.

  Svrha provođenja ove aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanja u prometu, stoga su policijski službenici proveli preventivno-represivne aktivnosti prvenstveno s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

  U srijedu 21. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama. U razdoblju od 16. do 22. rujna za vrijeme provođenja  projekta nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, no dogodile su se tri prometne nesreće u kojima je pet osoba teško ozlijeđeno, prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

  Tijekom provođenja „Dana sigurnosti u prometu“ policijski službenici su vozačima uručivali prigodne letke na temu sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, a vozači su potpisivanjem prisege o poželjnom i odgovornom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu aktivno sudjelovali u projektu.

  Još jednom podsjećamo sve sudionike u prometu da se i dalje pridržavaju svih prometnih propisa tako da svatko bude siguran!

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: D.Jurić

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači