Search
Close this search box.

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA Održani Dani sigurnosti u prometu

U razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave požeško-slavonske održani su „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Ostani živ i spasi živote“.

Svrha provođenja ove aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanja u prometu, stoga su policijski službenici proveli preventivno-represivne aktivnosti prvenstveno s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

U srijedu 21. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama. U razdoblju od 16. do 22. rujna za vrijeme provođenja  projekta nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, no dogodile su se tri prometne nesreće u kojima je pet osoba teško ozlijeđeno, prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom provođenja „Dana sigurnosti u prometu“ policijski službenici su vozačima uručivali prigodne letke na temu sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, a vozači su potpisivanjem prisege o poželjnom i odgovornom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu aktivno sudjelovali u projektu.

Još jednom podsjećamo sve sudionike u prometu da se i dalje pridržavaju svih prometnih propisa tako da svatko bude siguran!

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: D.Jurić

Vezano
Vezano