Search
Close this search box.

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA Provedena akcija usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa

Danas u 11.00h policijski su službenici započeli preventivno-represivnu akciju provjeravanja korištenja sigurnosnog pojasa. Voditeljica službe za javni red i sigurnost Ivana Radić istaknula je:

„Danas tijekom dana na području naše policijske uprave provodi se preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa. Tijekom prošle godine imali smo ukupno 1147 prekršaja utvrđenih nekorištenjem sigurnosnog pojasa za koje zakon predviđa kaznu od 130€. Mi danas želimo osvijestiti naše sugrađane koliko je bitno koristiti sigurnosni pojas na svim sjedalima s naglaskom na zadnja sjedišta. Imamo određene informacije s terena da osobe, osobito mlađe populacije, nisu upoznate da je to zakonom propisano i obavezno. Isto tako, određene ankete pokazuju da se svega 15% osoba veže na zadnjem sjedalu.

Prilikom prometne nesreće, prilikom kočenja, dolazi do određenih sila i osobe koje nisu vezane na zadnjem sjedištu ne samo da ugrožavaju sebe, nego i one osobe na vozačkom i suvozačkom mjestu. Čin vezanja traje svega 2 sekunde, a time štitimo svoj život i živote drugih.”

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi