Search
Close this search box.

RADNI POSJET ŽUPANICE PAKRACU “Kroz europske fondove i ljude koji su voljni raditi promjene imamo prilike ostvariti sve ciljeve i izazove“

Županica Antonija Jozić jučer je sa svojim suradnicima posjetila Pakrac te sa članovima Upravnog vijeća i ravnateljicom Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, kao i sa ravnateljima pakračke srednje i osnovne škole i gradonačelnicom Anamarijom Blažević u gradskoj upravi održala radne sastanke.
Županicu i gradonačelnicu Blažević u pakračkoj bolnici dočekali su ravnateljica Marina Major, Davor Huška, ravnatelj Uprave za financijske i informacijske sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja te članovi Upravnog vijeća, a nakon sastanka u bolnici županica je posjetila pakračku srednju i osnovnu školu gdje se razgovaralo o prioritetima koji se tiču ulaganja, ali i razmišljanjima i mogućnostima o budućim  investicijama.


U Srednjoj školi Pakrac županicu je dočekala zamjenica ravnatelja Ljiljana Rupena Kelemen koja ju je upoznala s funkcioniranjem škole i sa svim zanimanjima koje škola nudi te je istaknula kako je škola dobro opremljena, ali kako je problem prostorna ograničenost u smislu nemogućnosti održavanja nastave ili predavanja većem broju učenika. Gradonačelnica Blažević istaknula je kako Grad planira u bivšoj upravnoj zgradi nekadašnjeg „Papuka“ otvoriti digitalni inovacijski centar gdje bi Srednja škola Pakrac bila nositelj izvanškolskog obrazovanja.
U Osnovnoj školi braće Radić koja broji oko 590 učenika županicu je dočekala ravnateljica Sanja Delač te ju upoznala s raznim projektima koje provode istaknuvši kako su u matičnoj školi, uključujući i područne, sva djeca u jednosmjenskoj nastavi te kako su sve škole su informatizirane.
„Želja mi je bila, a to ću raditi kroz cijeli mandat, biti na terenu i biti prisutna što više i u gradovima i u općinama, a posebice u ustanovama kojima je osnivač Županija. Svima koji obnašamo funkcije cilj nam je kvalitetna zdravstvena skrb te odgoj i obrazovanje, stoga ovo nije prvi već jedan u nizu posjeta gradu Pakracu. Čestitam svim ravnateljima koje smo danas posjetili na svemu što su dosada radili, kao i na budućim projektima koje planiraju. Izazova je puno, svjesni smo ih, ali imamo prilike kroz europske fondove i ljude koji su voljni raditi promjene.“ – rekla je županica Antonija Jozić te istaknula kako današnji posjet ocjenjuje izuzetno optimističnim i uspješnim.


Posjet županice završio je sastankom u gradskoj upravi s gradonačelnicom Blažević gdje se razgovaralo o zajedničkom projektu „Svijet graševine“ odnosno budućoj obnovi Spahijskog podruma kao i budućim planovima oko obnove i namjene Trenkovog dvorca. „Županica je upoznata sa svim projektima koje provodimo, ali istovremeno i surađujemo na mnogima. Htjeli smo prezentirati neke naše potrebe, a posebno mi je drago što se županica danas mogla uvjeriti da se u Pakracu puno radi, a posebno činjenicu da smo orijentirani na europske projekte jer smo svjesni da se novac treba povući tamo gdje ga ima da bismo, u ovom slučaju zdravstvenu skrb i obrazovanje, mogli podići na još jednu višu razinu.“ – rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević.
Izvor: pszupanija.hr
Fotografije: pakrackilist.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega