Najčitanije

 • Fotogalerije

  RADNI SASTANAK U ŽUPANIJI Započela je izrada Analize potencijala korištenja geotermalne energije na području Grada Požege i šire okolice

  Županica Antonija Jozić održala je radni sastanak sa predstavnicima Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, ravnateljem Julijem Domcem i pomoćnikom ravnatelja Miljenkom Sedlarem te predstavnicima Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ, a na temu izrade Analize potencijala korištenja geotermalne energije na području Grada Požege i šire okolice.
  Prezentirani su projektni zadaci i ciljevi koji se očekuju od izrađivača te su raspravljani detalji razrade i dinamika rada. Analiza će objediniti sve dostupne podatke na području šire okolice Grada Požege kako bi se došlo do praktičnih rješenja i mogućnosti korištenja geotermalne energije u postojećim i planiranim gospodarskim djelatnostima. Cilj je identificirati potencijalne korisnike, istražiti spremnost postojeće infrastrukture te dati funkcionalna i ekonomski isplativa rješenja za lociranje istražnog bušenja u sklopu daljnjeg istraživanja s obzirom na potencijalne potrošače za grijanje građevina, vode i tla, stakleničke/plasteničke proizvodnje te druge primjene.
  „Projekt Geotermalni izvori Požeško-slavonske županije jedan od strateških projekata koji ima za cilj podići razinu iskoristivosti geotermalnog potencijala Županije, odnosno njenih općina i gradova. Geotermalna energija je toplina koja se stvara u unutrašnjosti Zemlje, a poznato je da Panonska Hrvatska ima povišene vrijednosti geotermalnog gradijenta.“ – rekla je županica te zaključila kako bi se korištenjem ovoga resursa poboljšala gospodarska djelatnost i podigla razina kvalitete života na našem području.

  Izvor: pszupanija.hr

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije