Search
Close this search box.

RADOVI PRI KRAJU Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije doprinijet će bržim, kvalitetnijim i dostupnijim uslugama za građane

.Požeško-slavonska županica Antonija Jozić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić, obišli su gradilište nove zgrade hitne medicine u neposrednoj blizini požeške bolnice. Ukupna vrijednost radova koji su započeli prošle godine iznosi oko 1,9 milijuna eura, a odnose se na izgradnju zgrade županijskog Zavoda za hitnu medicinu u sklopu koje su dvije ambulante, dvorana za edukacije, prostor za reanimaciju, lijekove i medicinsku opremu kao i prostor za djelatnike.
– Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom radova i radujemo se trenutku preseljenja. Nova zgrada Zavoda neće imati utjecaj samo na stvaranje boljih uvjeta rada naših zaposlenika već se radi o projektu koji će generirati korist za sve naše građane bržim, kvalitetnijim i dostupnijim uslugama – rekao je Barišić.

 

Osim nove zgrade koja će donijeti novosti po pitanju zdravstvene zaštite na području županije, u okviru reforme zdravstva najavljeno je još novosti. Na tragu toga, Županijska skupština je u listopadu ove godine dala suglasnost na Odluku o proširenju djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije kao preduvjet prijenosa sanitetskog prijevoza, koji je trenutno u nadležnosti Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.
– Završetkom radova na novoj zgradi ostvarit će se dugogodišnja težnja o preseljenju našeg Zavoda za hitnu medicinu na najbolju moguću lokaciju u gradu, tik do požeške bolnice. Vjerujemo kako ćemo uz pomoć Ministarstva zdravstva iduće godine preseliti u novu zgradu i time otvoriti mogućnosti za korak dalje, a to je izgradnja zgrade hitne u Pakracu – rekla je Jozić.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega