Search
Close this search box.

RECIDIVIST Uhićen 47-godišnjak a privremeno mu oduzeto i vozilo

Prijavio prijevaru
U srijedu 8. lipnja 2022. policijskim službenicima je prijavio 59-godišnjak s područja Pleternice da je početkom lipnja putem društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja mu je ponudila donaciju ukoliko uplati novčani iznos od više stotina eura što je on i učinio, a budući da mu donacija nije uplaćena shvatio je da je prevaren. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.
Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.
Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

U pretrazi pronađena marihuana i amfetamini
U srijedu 8. lipnja 2022. policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Požege te kod 32-godišnjaka pronašli marihuanu i amfetamine. Protiv 32-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pronalazak tromblona i dragovoljna predaja četiri ručne bombe
U ponedjeljak 7. lipnja 2022. oko 18 sati u mjestu Brodski Drenovac, 33-godišnjak je u polju pronašao tromblon. Navedeno ekspolzivno sredstvo su na mjestu događaja uništili djelatnici za protueksplozijsku zaštitu.
U srijedu 8. lipnja 2022. u mjestu Mihaljevci, 50-godišnjak je policijskim službenicima predao četiri ručne bombe. Navedena eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Recidivisti oduzeto vozilo
U srijedu 8. lipnja 2022. oko 12.35 sati u mjestu Skenderovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 47-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. 47-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Gaj.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano