Search
Close this search box.

REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU Jedan vozač je napravio više prekršaja i ‘zaradio’ prekršajni nalog na 2 660 eura i zabranu upravljanja vozilom tri mjeseca!

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 69 prekršaja od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio subotu 1. srpnja 2023. oko 16.15 sati u Pleternici u Vinogradskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,74 promila upravljao 51-godišnjak. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2660,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano