Search
Close this search box.

REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU Od 65 evidentiranih prekršaja čak 44 su se odnosila na prekoračenje dozvoljene brzine – najveća izrečena kazna je 3 393 eura!

Nepoznati počinitelj provalio u kuću

U razdoblju od 31. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika, nepoznati počinitelj ( ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 66-godišnjaka i otuđio razne predmete.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 65 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 44 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio subotu 30. prosinca 2023. oko 21.45 sati u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava gdje su policijski službenici u prometu zatekli 55-godišnjeg vozača koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.393,61 euro i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano