Search
Close this search box.

RJEŠENJEM GRADONAČELNIKA DR.SC. ŽELJKA GLAVIĆA Prof.Ljiljana Marić je od sutra nova ravnateljica Gradskog muzeja Požega

Rješenjem gradonačelnika  dr. sc.  Željka Glavića na dužnost ravnateljice Gradskog muzeja Požega imenovana je na mandat od 4 godine Ljiljana Marić, prof. filozofije i povijesti. Mandat joj počinje od 16. veljače.
Ljiljana Marić je osnovnu školu završila u Kaptolu, prva dva razreda srednje škole u Požegi, a 3. i 4. u Centru za kulturu i umjetnost Zagreb, smjer novinski izvjestitelj. Studij povijesti i filozofije je završila na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Svoj radni vijek je započela u požeškoj vojarni gdje je predavala Domovinski odgoj od 1.ožujka od 30. rujna 1992. kao honorarni suradnik. U OŠ Vilima Korjaca u Kaptolu, u OŠ Julija Kempfa te u požeškoj Gimnaziji i Obrtničkoj školi predavala je vjeronauk, povijest, filozofiju te politiku i gospodarstvo od 1.10.1992. do 30.11.1994. nakon čega je položila stručni ispit.
U Javnom poduzeću za informiranje Miroslav Kraljević u Požegi u sklopu kojeg je radio postaja Požega i Požeški list radila je od 1.12.1994 do 9.3.1997, a nakon toga pa sve do 15. lipnja 2014. u Večernjem listu kao dopisnik i voditelj dopisništva u Požegi. Od veljače 2015. godine uposlena je kao kustosica u Gradskom muzeju Požega, a od 2016. u istoj ustanovi radi i kao kustosica pedagoginja. Položila je stručni ispit i za kustosa i za muzejskog pedagoga.
Za svoj novinarski rad nagrađena je najvišom novinarskom nagradom Marija Jurić Zagorka Hrvatskog novinarskog društva za istraživačko novinarstvo za 2006. godinu.


Izvor: GMP/ V.Milković

Vezano
Vezano