Search
Close this search box.

SA SJEDNICE POŽEŠKOG GRADSKOG VIJEĆA Izbori za Vijeća mjesnih odbora održat će se u svibnju

U Gradskoj vijećnici održana je 11. sjednica požeškog  Gradskog vijeća koja je obuhvatila odlučivanje o šest točaka dnevnog reda. Vijećnici su većinom glasova usvojili Izvještaj  o radu gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2021. godine. Jednoglasno su usvojeni prijedlog Odluke o usvajanju Komunikacijske strategije i Komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja urbanog područja Grada Požege za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. godine, prijedlog Odluke o davanju odobrenja na Program rada gradskog Savjeta mladih za 2022. godinu, te prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Gradske knjižnice.

Usvojena Odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora

Na sjednici je također jednoglasno usvojena i Odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege. Treba podsjetiti na to da je još 2020. godine istekao četverogodišnji mandat izabranim članovima Vijeća, a za provedbu izbora određen je 19. travnja (nedjelja) 2020. godine. No, izbori su odgođeni, a razlog je bila pandemija koronavirusa. S obzirom na to da do danas nisu održani, predloženom je Odlukom za dan izbora određen 8. svibnja 2022. (nedjelja), u vremenu od 7 do 19 sati.

Odmaralište u Baški dati u najam po dosadašnjem modelu

Završna  točka dnevnog reda odnosila se na  prijedlog Odluke o davanju u zakup nekretnine k.č.br. 3302, zk.u.br. 2917, u k.o. Baška-Nova, poslovnog prostora „Dječje odmaralište“ u Općini Baška na otoku Krku. Potkraj prošle godine vijećnici su na sjednici pismeno informirani o ovom poslovnom prostoru, a raspravljalo se o načinu raspolaganja. Na službenim internetskim stranicama Grada Požege provedena je u ožujku 2022. anketa o toj temi, a zatim je u skladu s njenim rezultatima Grad objavio „Javni poziv za iskazivanjem interesa udruga s područja Požege za upravljanje požeškim odmaralištem u mjestu Baška“. Na javni poziv javila se samo jedna udruga koja nije udovoljavala uvjetima jer nije registrirana na području Požege. Govoreći o tome, požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić naglasio je kako je prijedlog da se odmaralište stavi u funkciju na način kako je bilo i do sada, znači da se da u najam s određenim zahtjevima.

-Povjerenstvo koje mora biti osnovano to će definirati, a u natječaju je bilo jasno definirano u kojem periodu djeca i umirovljenici mogu koristiti odmaralište i pod kojim uvjetima. Povjerenstvo bi provelo javno nadmetanje i dalo u najam objekt da se koristi s jasnom klauzulom u ugovoru da Grad može ugovor otkazati, ako dođe netko tko će imati bolje ideje, a možda se nešto promijeni u zakonskoj regulativi. U svakom trenutku će se moći to otkazati i primijeniti neka druga varijanta. Trenutno ne vidim nikakvu bolju varijantu od one koja je bila. U Javnom pozivu naveli smo da se odmaralište ne može dati u podnajam, a moj prijedlog je da se donese odluka o davanju u najam po modelu kakav je bio, da se u to uključi povoljnije ljetovanje za djecu i umirovljenike u lipnju i rujnu-pojasnio je gradonačelnik. Dodao je da će Grad Požega poslije usvajanja ove Odluke pokrenuti postupak provođenja javnog natječaja za zakup navedene nekretnine. Gradonačelnik je odgovarao na pitanja vijećnika koji su se odnosili na ovu posljednju i ostale točke dnevnog reda.

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi