Search
Close this search box.

SASTANAK ČLANOVA HRVATSKE STRANKE PRAVA S PODRUČJA SLAVONIJE U KUZMICI Glavni stranački cilj – ponovo imati zastupnika u Hrvatskom saboru!

U Kuzmici je jučer održan sastanak predstavnika organizacija Hrvatske stranke prava iz slavonskih županija sa čelništvom stranke. Obzirom da stranka na pleterničkom području, kao i cijeloj županiji, dugo nije aktivna, skup je organizirao Slavko Vrban.
– Nazvao me nedavno naš predsjednik stranke, inače i moj prijatelj, Nikica Augustinović i predložio da negdje u požeškoj kotlini organiziram druženje članova stranke, a kako sam iz ovog kraja, dogovorio sam prostor u našem nogometnom klubu. Ja sam uvijek bio pravaš i ostat ću ali, osobno sam nezadovoljan što na ovom našem području nema aktivnosti, nego se čeka vrijeme pred izbore da bi se nešto počelo raditi. Mislim da treba raditi s ljudima cijelo vrijeme kako bi se na izborima mogao polučiti nekakav rezultat – kazao je S.Vrban.

S njegovim mišljenjem slaže se i predsjednik HSP-a Nikica Augustinović, s kojim su u Kuzmicu došli i dopredsjednik Mato Bubaš te glavna tajnica stranke Marina Logarušić,
– Danas su ovdje predstavnici naše stranke iz Osječko-baranjske županije, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske. Planiramo slična druženja održati i za područje središnje Hrvatske, odnosno Dalmacije. A zašto smo druženje pravaša iz Slavonije organizirali baš u požeškom kraju? Upravo zbog ovog što je kolega maloprije rekao: nismo bili zadovoljni rezultatima HSP-a ovdje na zadnjim lokalnim izborima, a ni rezultatima zadnjih parlamentarnih izbora, Nekada je u ovom kraju HSP, a i druge opcije proizašle iz HSP-a, bio dobro organiziran. Međutim, našim raslojavanjem to nije više tako i sad je došlo vrijeme da pokušamo okupiti pravaše pod isti stijeg, odnosno u Hrvatsku stranku prava. Dakle, upravo zato što je najslabija pravaška organizacija u Slavoniji, baš u ovom kraju, danas smo tu da porazgovaramo, pokušamo naći ljude koji će ju izdići – kazao je N.Augustinović.

 

Što se tiče predstojeće godine, u kojoj će se održati troji izbori, predsjednik HSP-a kaže kako se za njih već uvelike pripremaju. S tim u vezi vode se intenzivni razgovori o predizbornoj koaliciji s Domovinskim pokretom, kao i nekim drugim strankama a rezultati će se znati uskoro. – Svi koji se žele pridružiti kao članovi HSP-u nek se izravno jave u središnjicu stranke Marini Logarušić – dodao je N.Augustinović.
Mato Bubaš, dopredsjednik je stranke i dolazi iz Virovitičko-podravske županije. Za iduću izbornu godinu, kaže, intenzivno se pripremaju, spremni su razgovarati o suradnji sa svima, osim sa SDSS-om, a mišljenja je da bi se desne stranke trebale ‘okrupniti’ pod vodstvom HSP-a. – „Ako se okrupnimo, ostvarit ćemo željeni cilj, a zna se što je to: ponovo imati zastupnika u Hrvatskom saboru. Dugo nismo parlamentarna stranka i sad je krajnje vrijeme da napravimo taj iskorak” – kazao je M.Bubaš.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu