Search
Close this search box.

SASTANAK GRADONAČELNIKA KUTJEVA I GENERALNOG DIREKTORA HRVATSKIH VODA Na dnevnom redu aglomeracija Kutjevo-Velika vrijedna 120 milijuna kuna

Jučer su se u Zagrebu sastali gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đureković. Tema sastanka bila je Aglomeracija Kutjevo – Velika, čija je projektna dokumentacija u završnoj fazi izrade te svi projekti odvodnje i vodovoda na području Grada Kutjeva.
Gradonačelnik Budimir upoznao je generalnog direktora s problematikom našega kraja i stanjem vodovoda i odvodnje u naseljima te dinamici izrade projektnih dokumentacija i financiranju izgradnje putem fondova Europske unije.  Gradonačelnik Budimir izvijestio je i o potrebi izgradnje aglomeracije Kutjevo – Velika, najznačajnijeg projekta za naš Grad kojim bi se riješili trenutni problemi naših sugrađana. Vrijednost projekta iznosi 120 milijuna kuna.
Gospodin Đuroković pokazao je razumijevanje i interes za rješavanje navedene problematike te dao konstruktivne odgovore na sva pitanja vezana uz vodno-komunalne projekte. Također, najavio je da će aglomeracija biti financirana u narednom periodu kako je i odlučeno  Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 25. lipnja 2020. kojim je podržana priprema i realizacija vodno-komunalnih projekata na području Hrvatske, a jedan od tih projekata je i Aglomeracija Kutjevo – Velika. Generalni direktor istakao je kako je rješavanje problematike i model financiranja aglomeracije Kutjevo-Velika zasigurno u fokusu Hrvatskih voda i projekt koji će poboljšati komunalni standard i stvoriti bolje uvjete za život cjelokupnog stanovništva.

Izvor: kutjevacki.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje