Search
Close this search box.

SAVJET MLADIH POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Prisustvovali 37. tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport u Hrvatskom saboru

Jučer su članovi Savjeta mladih Požeško-slavonske županije sudjelovali na 37. tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport u Hrvatskom saboru. Tema je bila “Djelovanje Savjeta mladih pri jedinicama lokalne i regionalne samouprave”.
Prikupljena izvješća pokazuju kako su u 2021. godini u Republici Hrvatskoj bila aktivna 73 od ukupno 127 osnovana Savjeta mladih. Savjeti mladih aktivno su djelovali u Gradu Zagrebu i 12 hrvatskih županija, zatim u 38 gradova i 22 općine. Ukupno 54 savjeta mladih nije u potpunosti djelovalo u skladu s odredbama Zakona pa ih se ne može smatrati aktivnim već samo osnovani.
Prema navedenim podacima Savjet mladih Požeško-slavonske županije i Savjet mladih Grada Pakraca prepoznati su kao aktivno savjetodavno tijelo te su njihovi predstavnici kao i njihovi čelnici lokalne i regionalne samouprave pozvani na tematsku sjednicu.


Na sjednici se raspravljalo o djelovanju savjeta mladih, svrsi njihova postojanja, te kako same mlade potaknuti na veću uključenost, čime bi utjecali ne samo na svoju sadašnjost, nego i na svoju budućnost.
Ispred Savjeta mladih PSŽ sudjelovali su predsjednica Savjeta, Lara Mandić i zamjenica člana, Iva Glibo te ispred Savjeta mladih Grada Pakraca, predsjednik Savjeta Karlo Rek.
Gradonačelnica Grada Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević, dočekala je predstavnike Savjeta mladih iz Požeško-slavonske županije te također sudjelovala na sjednici.

Izvor: Savjet mladih Požeško-slavonske županije

Vezano
Vezano