Search
Close this search box.

SAVJET MLADIH POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Učenica požeške Glazbene škole Jana Mustapić dobitnica nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“

U Velikoj županijskoj vijećnici Savjet mladih Požeško-slavonske županije održao je izvlačenje dobitnika nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“, koji je bio namijenjen učenicima županijskih srednjih škola, a koji su se na temelju izvrsnosti istaknuli u svojim školama. Svoje kandidate na natječaj prijavile su požeške srednje škole: Ekonomska , Poljoprivredno-prehrambena, Obrtnička, Tehnička, Gimnazija, Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi te Glazbena škola.

Predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić pozdravila je nazočne te se uvodno obratila prisutnima. -Iznimno mi je drago kako je nagradni natječaj „Vozačka dozvola“ dobro prihvaćen, prvenstveno među srednjim školama i učenicima, a zatim i u široj javnosti. Kao Savjet mladih želimo poticati izvrsnost, tu istu izvrsnost nagraditi te motivirati i ostale. Ovo je prvi put da Savjet mladih Požeško-slavonske županijena našem području, a i šire, organizira ovakav natječaj i nadam se da će postati praksa i narednih godina. Zahvaljujem svim mojim kolegama iz Savjeta koji su doprinijeli organizaciji ove aktivnosti. Ovom prilikom htjela bih se zahvaliti i našoj županic Antoniji Jozić što podupire sve naše aktivnosti, što nam je uvijek dostupna za sva pitanja i što nam u konačnici pomaže kako bismo došli do odgovora na ta pitanja-istaknula je Lara Mandić.

Županica Antonija Jozić čestitala je Savjetu mladih na prijedlogu i organizaciji ove aktivnosti kojom potiču izvrsnost naših mladih.

-Moja želja je da naš Savjet mladih svojim prijedlozima i aktivnostima bude glas mladih u našoj županiji. Oni na tome intenzivno rade, složili su dobar program za cijelu ovu godinu te im ovim putem želim zahvaliti i pohvaliti njihov rad. Vama učenicima čestitam na kandidaturama, a vama ravnateljima i predstavnicima škola zahvaljujem na dodatnom trudu i angažmanu, jer ste među brojnim učenicima koji zaslužuju biti na tom prvom mjestu odabrali jednoga, odnosno jednu, koji su danas ovdje s nama-istaknula je županica.

Nakon pozdravnih govora uslijedilo je predstavljanje škola odnosno njihovih kandidata, a po završetku predstavljanja održan je glavni dio dodjele nagrade – izvlačenje dobitnika. Dobitnik je izabran izvlačenjem zatvorenih kuverti iz „bubnja“, a predsjednica Savjeta mladih PSŽ-a Lara Mandić izvukla je kandidatkinju Glazbene škole Požega, učenicu Janu Mustapić. Pobjednica nagradnog natječaja osvojila je sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije u iznosu do 7000 kuna, koje se odnosi na troškove osposobljavanja do prvog izlaska na ispit.

Izvor: Požeško-slavonska županija

Vezano
Vezano