Search
Close this search box.

ŠIMUN KOVAČEVIĆ Prva je beba s područja Požege rođena u 2022. godini

Šimun Kovačević, sin Katarine i Igora Kovačevića, prva je beba rođena na području grada Požege u 2022. godini. Šimun se rodio 10. siječnja u 20:25 i drugo je dijete sretnih roditelja.
S prigodnim darovima mami Katarini danas je čestitao gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić u društvu ravnatelja bolnice dr. sc. Ivana Vukoje i voditelja Službe za ginekologiju i porodništvo dr. Domagoja Dokozića.


– Predugo smo čekali jer prvih deset dana ove godine nije rođena niti jedna beba s područja grada Požege. To naravno ne znači da će tako biti cijele godine, ali obzirom na značajno manji broj poroda od nekih ranijih godina, ovo je ipak jedan znak da ima sve manje djece, da nam stanovništvo stari i da bismo bilo dobro po tom pitanju i sa razine grada, i sa nacionalne razine povesti računa da se ta situacija promijeni jer očito je da je interes mladih ljudi za djetetom manji nego što bi to trebalo biti. Vlada RH potiče mlade obitelji svojim mjerama, a i Grad ima svoje mjere, no očito to nije dovoljno i potrebno je učiniti više, uložiti više napora kako bi okrenuli taj trend dok još imamo priliku te kako bi interes za potomstvom bio veći nego je sada. – kazao je gradonačelnik te malom Šimunu poželio da djetinjstvo i ostatak života provede lijepo i sretno i, po mogućnosti, u Požegi.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici