Search
Close this search box.

SINOĆ Koncertom profesora počeli 52. Dani Glazbene škole Požega

52. Dani Glazbene škole Požega počeli su sinoć koncertom profesora škole, a nastavit će se tijekom cijeloga tjedna novim koncertom vrhunskih glazbenika. Na početku programa goste je pozdravio ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević.


– Večerašnjim koncertom otvaramo 52. Dane Glazbene škole Požega, ukupno smo pripremili sedam koncerata za tu prigodu. Koncert profesora jedan je od najposjećeniji i najinteresantnijih koncerta koje organiziramo tijekom školske godine. Vidim veliki broj naših učenika koji ne žele propustiti priliku i podržati svoje mentore, svoje profesore. Moram spomenuti kako će se velika većina njih predstaviti nakon pune dvije godine. Predstavit će se naša područna odjeljenja u Pleternici i Kutjevu, a na preostalim naši učenici iz matične škole u Požegi. Oni će se predstaviti kao solisti i kao članovi komornih sastava, orkestara i zborova. Ukupno u našoj školi djeluje pet zborova i pet orkestara. – rekao je ravnatelj Kovačević.


Na koncertu su nastupili Andrej Šeper, mag.mus., klavir, Željko Štrbac, mag.mus., violončelo, Leonardo Marković mag.mus., klavir, Tin Tonković, mag.mus., klavir, Marija Ticl, univ.bacc.mus., soprano, Elizabeta Marjanović mag.mus., klavir, Jasmina Posedi, mad.mus, klavir, Lara Piletić, mag.mus., bisernica, Matija Šeremet, prof. mentor, truba, Ivan Lulandžić, prof. mentor, trombon, Matea Šeremet, mag.mus., klavir, Mateja Kovačević, mag.mus., harmonika, Marija Milinković, prof. savjetnik, klavir, Matej Marjanović, mag.mus., harmonika.


Koncertu su također prisustvovali i zamjenik županice Ferdinand Troha te gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, a posebni gosti bili su učenici i profesori iz Litve, Portugala i Turske koji su u Požegi na Erasmus+ projektu Gimnazije.


Večeras, 8. ožujka održava se koncert Zbora početničkog solfeggia, Mladog tamburaškog orkestra, komornih sastava i solista. Cijeli program dostupan je na stranici Glazbene škole.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje