Search
Close this search box.

SINOĆ U GLAZBENOJ ŠKOLI Zvuci simfonijskog orkestra u Požegi nakon gotovo 40 godina

Orkestar mladih glazbenika i pijanist Vedran Janjanin uz dirigentsko vodstvo Matije Fortune održali su po mnogo čemu povijesni simfonijski koncert u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega. Početkom 80-tih godina XX. st. u Požegi je održan koncert Društvenog orkestra HGZ-a, a sada smo po prvi put slušali i klavirski koncert uz simfonijski orkestar.


Orkestar mladih glazbenika osnovan je na inicijativu studenata Muzičke akademije u Zagrebu sa ciljem obogaćivanja kulturnog života Zagreba i Hrvatske i širenja glazbe među mladima. Sinoćnjim dojmljivim nastupom obogatili su i glazbeni život Požege, a oduševljena mnogobrojna publika mogla je uživati u zanimljivo odabranom programu: Aleksandar Skrjabin: Koncert za klavir i orkestar u fis-molu op. 20 i César Franck: Simfonija u d-molu, FWV 48.


Pijanist Vedran Janjanin i dirigent Matija Fortuna mladi su glazbenici koji sjajno komuniciraju sa svojim orkestralnim kolegama, a iz njihovih bogatih i sadržajnih biografija moglo se iščitati da su to umjetnici pred kojima je sigurna glazbena budućnost.
Kao Škola, posebno smo ponosni što su u Orkestru mladih glazbenika svirali i naši bivši učenici: Erin Keleuva, Maja Mustapić, Leona Šunjo, Barbara Ćavar i Dario Kšenek.


Koncertu je u ime osnivača prisustvovala i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Izvor: Glazbena škola Požega

Vezano
Vezano