Search
Close this search box.

SINOĆ U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA Koncert „Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije” oduševio publiku

Koncert „Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije” sinoć je u Gradskom kazalištu Požega izveo požeški dio “Hrvatskog tamburaškog orkestra (100 tamburaša)” pod ravnanjem Saše Botičkog. Sličan takav koncert održan je u Gradskom kazalištu Požega 2013. godine. Za ovaj koncert izabrane su najatraktivnije skladbe i pjesme s ovogodišnje „Šokačke rapsodije“ koja je održana u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ 19. travnja 2022.
Pred punom dvoranom i odlično raspoloženom publikom, mladi glazbenici izveli su rapsodiju najvećih tamburaških hitova i šokačkih kola, pop i rock pjesama Kiće Slabinca te niz svjetskih hitova, od legendarnih Beatlesa do čardaša.
– Mi smo večeras priredili presjek nama možda najzanimljivijih kompozicija koje su se ove godine svirale u Lisinskom. Proveli smo par nezaboravnih dana, družili smo se, svirali. Emotivno smo se vezali svi na tom koncertu koji je bio jedan od posebno zanimljivih i za pamćenje, jer zadnja Šokačka rapsodija održana je prije 7 godina. Svi smo tada uživali i jedva smo čekali takvu priliku opet. Nadamo se da ćemo večeras prenijeti dio toga ugođaja i vama. – rekao je na samom početku Saša Botički.
Koncert je bio humanitarnog karaktera, prikupljala su se sredstva za pomoć Udruzi roditelja, djece i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra „Mali princ“ Požega, a u organizacijski su ga potpomogli Grad Požega i Gradsko kazalište Požega.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano