Search
Close this search box.

SINOĆ U KAPTOLU Odjeci Žetvenih svečanosti – prigoda za podjelu zahvalnica onima koji su sudjelovali u organizaciji najveće manifestacije Čeha u Hrvatskoj

Savez Čeha u Republici Hrvatskoj, Češka beseda Kaptol i Općina Kaptol organizatori su skupa održanog sinoć u Kaptolu pod nazivom „Odjeci Žetvenih svečanosti”. Naime, Kaptol je 14. i 15.srpnja bio domaćin Žetvenih svečanosti – Dožinky, najveće manifestacije koja okuplja Čehe u RH a sinoćnji skup je bio prigoda za uručivanje zahvalnica onima koji su sudjelovali u njenoj organizaciji. Uz članove domaćina, Češke besede Kaptol, prisutni su bili i članovi Čeških beseda iz raznim mjesta u Hrvatskoj, potom načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, zamjenik županice Ferdinand Troha, predsjednica Saveza Čeha u RH Ana-Maria Štruml-Tuček i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek. Sve njih pozdravio je Zdenko Tauš, predsjednik Češke besede Kaptol izrazivši zadovoljstvo što su Žetvene svečanosti ponovo održane u Kaptolu.
Zadovoljstvo zbog uspješno organiziranih Dožinky, manifestacije koja je okupila preko tisuću sudionika, izrazili su i Mile Pavičić, Ferdinand Troha, Ana-Maria Štruml-Tuček i Vladimir Bilek.
– Čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji Dožinky..Bilek. Poslali ste odličnu sliku prema van o Kaptolu kao općini gdje je multikulturalnost na visokoj razini, gdje svi ljudi žive zajednički – istakao je V.Bilek.
Za organizaciju Dožinky zahvalnice je dobilo preko 140 pojedinaca, udruga, ustanova…U programu nakon njihove podjele sudjelovali su članovi Čeških beseda iz Kaptola i Bjeliševca.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi