Search
Close this search box.

SINOĆ U MUZEJU BEĆARCA Najavljen ovogodišnji festival „Cvjetići glazbe” i promoviran spot prošlogodišnje pobjedničke pjesme u izvođenju Lane Bobek


Sinoć je u Muzeju bećarca najavljen ovogodišnji Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe” a posjetitelji su mogli vidjeti i spot za prošlogodišnju pobjedničku pjesmu „Dok postojim” koju je izvela Lana Bobek.
Festival „Cvjetići glazbe”, koji slavi 30 godina postojanja, održat će se 8. i 9.lipnja, najavio je predsjednik istoimenog Glazbenog društva Valentin Petranović. Na festivalu će biti malih izmjena pa će tako prva večer biti interpretacijsko-retrospektivna što znači da će mali pjevači moći izvoditi bilo koju tamburašku pjesmu ali i neku već izvedenu na ‘Cvjetićima’ prošle godine.
– Druga večer je, naravno, autorska večer i ja ujedno pozivam sve autore koji pišu nove pjesme da se jave, te proglašavam natječaj otvorenim do 18.veljače. Također, ovom prilikom pozivam i sve izvođače da nam se pridruže 18.veljače u 17 sati U Terra Panonici. Sa sobom na USB stiku trebaju donijeti dvije tamburaške pjesme i ispuniti prijavnicu – istakao je V.Petranović

 

Pobjedom na prošlogodišnjem festivalu „Cvjetići glazbe” Lana Bobek je, kao jednu od nagrada, osvojila i snimanje spota za pjesmu „Dok postojim”, što je financijski omogućio Grad Pleternica. To je ujedno i prvi spot koji je snimljen s ovog festivala. Inače, spot je sniman na Ranču Čondić i na Trgu bećarca a uz Lanu sudjelovao je i Tamburaški ansambl Glazbene škole Požega. Za konačni izgled spota zaduženi su bili Domagoj Katić i Alen Šajer. Svima koji su na bilo koji način pomogli da spot ‘ugleda svjetlo dana’ zahvalila se Lana Bobek.
Oni koji prate festival „Cvjetići glazbe” sjetit će se kako je Lana više puta na njemu nastupila, prvi put kad je imala samo 5 godina, a pjesma Željke Kršulj „Dok postojim” prošle godine na autorskoj večeri joj je donijela i pobjedu.
– Nadam se da će „Cvjetići glazbe“ biti prilika i drugoj djeci koja vole glazbu i pjevanje da pokažu svoje pjevačke talente, i da će festival iznijeti još mnogo mladih pjevača i pjevačica – rekla je Lana. Ona osobno, kazala je također, nastavlja se baviti pjevanjem pa je upisala Srednju glazbenu školu, smjer solo pjevanje.
Gradonačelnica Marija Šarić je podsjetila kako su festival prije 30 godina pokrenula djeca a njihova igra i zabava prerasla je u jedinstveni festival kakvog nema u Hrvatskoj.
– Drago mi je i ponosna sam što smo otišli i korak dalje i na prijedlog prof. Petranovića, prošle godine odlučili pokloniti glazbeni spot, tako smo festival podigli ‘stepenicu više’. Imamo prekrasan festival, a želimo da se još više za njega čuje – istakla je gradonačelnica.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano