Search
Close this search box.

SINOĆ U PLETERNICI Alkoholizirani vozač skrivio prometnu nesreću – dvije su osobe ozlijeđene!

Pronašao i dragovoljno predao ručnu bombu, patronu i streljivo
U utorak 18. srpnja 2023. u mjestu Brodski Drenovac, 55-godišnjak je prilikom čišćenja stare kuće i dvorišne zgrade pronašao i policijskim službenicima predao ručnu bombu, patronu i 29 komada streljiva.

Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.
  Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet
U utorak 18. srpnja 2023. oko 19 sati između mjesta Kutjevo i Ferovac, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,11 promila upravljao 50-godišnjak.

Istoga dana, oko 19.35 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 62-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su  smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U sudaru dva osobna automobila lakše ozlijeđene dvije osobe
U utorak 18. srpnja 2023. oko 22.55 sati u Pleternici u Ulici Bana Josipa Jelačića, 43-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, skretao je ulijevo na kolni ulaz, dok je u tom trenutku 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,62 promila upravljao osobnim automobilom započeo pretjecati, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela vozila kojim je upravljao 23-godišnjak u zadnju lijevu bočnu stranu vozila kojim je upravljao 43-godišnjak.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 16-godišnjakinja koja se nalazila kao putnik u vozilu kojim je upravljao 43-godišnjak koji je također lakše ozlijeđen. Protiv 23-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i dopis Hrvatskom zavodu za socijalni rad – Područni ured u Požegi.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Jaguplije i u Kutjevu u Ulici Stjepana Radića.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano