Search
Close this search box.

SINOĆ U POŽEGI U prometnoj nesreći ozlijeđeno sedam osoba!

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir pa vrijeđao policijske službenike

U nedjelju 17. ožujka 2024. oko 7.35 sati u Požegi u Primorskoj ulici, u hodniku stambene zgrade 40-godišnjak je vikao i lupao po vratima stana, a prilikom policijskog postupanje je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

U prometnoj nesreći ozlijeđeno sedam osoba

U nedjelju 17. ožujka 2024. oko 22.15 sati u Požegi na raskrižju ulica Pavla Radića, Zrinske i Frankopanske, 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao osobnim automobilom, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska  te prednjim dijelom vozila udario u desni bočni dio osobnog automobila kojim je upravljao 39-godišnjak. Nakon udara došlo je do odbacivanja vozila kojim je upravljao 39-godišnjak na nogostup i udara u obiteljsku kuću.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene osobe starosti 11, 15, 16 i 18 godina te dvoje 39-godišnjaka kao i 29-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 39-godišnjeg vozača također slijedi prekršajni nalog jer je upravljao vozilom, a  isteklo mu je važenje vozačke dozvole te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a 39-godišnjoj putnici je uručen prekršajni nalog zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 124 prekršaja, od čega izdvajamo sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 68 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 16. ožujka 2024. oko 14.35 sati u mjestu Prekopakra u Ulici Matkovac gdje su policijski službenici u prometu zatekli 44-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,35 promila upravljao neregistriranim osobnim automobilom, a koji je prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom koje nema sklopljenu policu osiguranja.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2640,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru od 15 dana.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi