Search
Close this search box.

SINOĆ U ULICI MATIJE GUPCA U PLETERNICI Kod dvojice pronađena marihuana, jedan uhićen zbog vrijeđanja policijskih službenika

Kod dvojice pronađena marihuana
Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga

U petak 20. svibnja 2022. oko 23.50 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su kod 33-godišnjaka pronašli marihuanu.

U subotu 21. svibnja 2022. oko 1.15 sati u istoj ulici kod 21-godišnjaka je pronađena manja količina marihuane.

Pijan narušavao javni red i mir
Protiv 43-godišnjaka slijedi optužni prijedlog

U petak 20. svibnja 2022. oko 18.30 sati u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića u prostorijama trgovačkog centra, 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,90 promila vikao i galamio na djelatnice starosti 42 i 51 godinu.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike
Protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog

U subotu 21. svibnja 2022. oko 2 sata u Pleternici u Ulici Matije Gupca, 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,25 promila ničim izazvan omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požari
Dogodila su se četiri požara

U petak 20. svibnja 2022. oko 10 sati u Požegi u blizini Frankopanske ulice, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju u kojem je izgorio razni otpad.

Istoga dana, oko 12 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 39-godišnjakinja.

Nešto kasnije, oko 12 sati u mjestu Vetovo, 60-godišnjak je u vinogradu spaljivao suhu travu i nisko raslinje, a da nije poduzeo sve mjere kako se požar ne bi proširio te se uslijed vjetra požar se proširio na cijeli vinograd veličine 1 hektar. Protiv 60-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Također je oko 17.30 sati u mjestu Završje došlo do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 18-godišnja pješakinja
Protiv 67-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog

U petak 20. svibnja 2022. oko 7.30 sati u Požegi u Ulici Franje Cirakija, 67-godišnji vozač koji je upravlja osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije propustio 18-godišnju pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz prilikom čega je prednjim lijevim kotačem vozila prešao preko stopala pješakinje.

U prometnoj nesreći 18-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 67-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano