Search
Close this search box.

SJEDNICA PARTNERSKOG VIJEĆA „Do sredine iduće godine Zavod za hitnu medicinu u Požegi seli u novu zgradu“

U Gradskoj vijećnici Grada Pakraca održana je 16. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije kojom je predsjedala predsjednica vijeća i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.
U ime Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, ravnateljica Senka Horvat prikazala je pregled tekućih i planiranih projekata od strateškog značaja za razvoj županije, od kojih su samo neki Inovacijski i co-working centar Panora, Regionalni centar Kompetentnosti Panonika, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće u Požegi, Svijet graševine, Trenkova priča, Arheološki park i kaptolski tumuli, brojni projekti razvoja osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, brige za starije, energetske učinkovitosti i zdravstvene skrbi.
U domeni projekata koji se tiču zdravstva, predsjednica Partnerskog vijeća i požeško-slavonska županica, Antonija Jozić, najavila je skori završetak projekta izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Požegi, a upoznala je i s planom projekta nove zgrade Zavoda u Pakracu.
– Zgrada Zavoda za hitnu medicinu u Požegi je u visokom stupnju završenosti te će do polovine iduće godine Zavod preseliti u svoj novi prostor tik do požeške bolnice. Za zatvaranje financijske konstrukcije nedostaje nam između 700 i 800 tisuća eura i veliku zahvalu upućujem Ministarstvu zdravstva i ministru Berošu na inicijativi osiguravanja potrebnih sredstava. Što se tiče zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Pakracu, za taj projekt je izrađeno preliminarno idejno rješenje nakon čega nam slijedi procedura ugovaranja izrade projektno-tehničke dokumentacije i ishođenja građevinske dozvole kako bi u trenutku raspisivanja natječaja u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija projekt bio spreman za prijavu – istaknula je Jozić.
Na sjednici Partnerskog vijeća s aktivnostima lokalnih akcijskih grupa upoznali su Jelena Ferdebar Hak, predsjednica LAG-a Barun Trenk, upravitelj LAG-a Zeleni trokut Igor Matek i Stjepan Jakopović koji je upoznao s aktivnostima LAG-a Posavina. 
Sve tri spomenute lokalne akcijske grupe odabrane su za provedbu Lokalne razvojne strategije unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. čime će se financirati projekti na području cijele županije. Naime, Požeško-slavonska županija, gradovi Požega, Pleternica, Kutjevo te općine Jakšić, Kaptol, Velika i Brestovac članovi su LAG-a Barun Trenk, Općina Čaglin član je LAG-a Posavina dok su u LAG Zeleni trokut uključeni gradovi Pakrac i Lipik.
– Izuzetno mi je drago što su u ovom trenutku sve naše jedinice lokalne samouprave i Požeško-slavonska županija članovi aktivnih lokalnih akcijskih grupa, a tim više jer su sva tri LAG-a ostvarila značajna sredstva za provedbu Lokalne razvoje strategije unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. godine. U ovom programskom razdoblju subjekti s područja svih naših gradova i općina imaju sredstva na raspolaganju i činit ćemo sve da ta sredstva iskoristimo na najbolji mogući način – istaknula je Jozić. 
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu