Search
Close this search box.

SKENDEROVCI U prigodi Majčinog dana održan koncert Pjevačkog zbora katoličkih medicinskih sestara „Mariji s ljubavlju“

U župnoj crkvi sv. Ane u Skenderovcima održan je svečani marijanski koncert pod naslovom” Mariji s ljubavlju” u prigodi Majčinog dana, a u organizaciji Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji i župe Skenderovci. Koncert je izveo Pjevački zbor katoličkih medicinskih sestara „Immaculata“, Požega i njihovi gosti, mladi hrvatski glazbenici. Sve se to odvijalo pod vodstvom nadarenog mladog hrvatskog skladatelja Josipa Prajza.
Brojni posjetitelji, iz raznih dijelova Požeštine, pristigli su na ovaj koncert, a među njima bio je veliki broj medicinskih sestara jer se 12.svibnja obilježava Međunarodni dan sestrinstva. Svojim dolaskom medicinske sestre, članice zbora, podržali su i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr.sc. Ivan Vukoja, te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, magistra Silvija Marić, kao i duhovnik Udruge, mons Josip Krpeljević.
Na početku koncerta, riječi dobrodošlice svima je uputio domaći župnik,vlč. Mijo Lasović, a na kraju, svima je zahvalila Mira Ilić, župljanka ove župe i članica Pjevačkog zbora “Immaculata “.

Koncert „Mariji s ljubavlju“, je tradicionalni svibanjski koncert ovog pjevačkog zbora. Tradicija je bila prekinuta u vrijeme korona krize te je ove godine ponovno obnovljena.
Pjevački zbor katoličkih medicinskih sestara,“Immaculata“, Požega prvi je pjevački zbor medicinskih sestara u Hrvatskoj. Ove godine navršava se 26. obljetnica njegova djelovanja. Zbor koji djeluje u sklopu Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji uzeo naziv „Immaculata“ (Bezgrješna), jer je zaštitnica Udruge Gospa Lurdska. Isključivo se bavi duhovnom glazbom, a pogotovo su im na srcu skladbe marijanske tematike. Do sada je imao brojne nastupe po Hrvatskoj i inozemstvu. Godine 2016. izdao je i svoj prvi nosač zvuka pod naslovom „Mariji s ljubavlju“. Sav prihod od prodaje darovan je dječjoj bolnici u Kamerunu. Tijekom ove godine Pjevački zbor katoličkih medicinskih sestara održat će još nekoliko koncerata posvećenih Majci Božjoj u svibnju i listopadu.
Treba naglasiti kako je katoličkim sestrama uvijek na prvom mjestu kršćansko življenje njihova poziva, ali i proslava Boga i Njegove i naše Majke Marije kroz pjesmu.
Izvor: Višnja Mikić/ HKUMST u PŽ biskupiji

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega