Search
Close this search box.

SMRTNO STRADAO 25-GODIŠNJI MOTOCIKLIST Nije imao položen vozački ispit!

U prometnoj nesreći smrtno stradao 25-godišnji motociklist

U subotu 12. kolovoza 2023. oko 19.10 sati u mjestu Kusonje na Trgu dr. Ante Starčevića, 25-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao motociklom, dolaskom do zavoja ulijevo, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio na zemljanu površinu. Nakon toga je došlo do pada vozača i motocikla na lijevu bočnu stranu te udara u metalni kontejner i betonski stup. U prometnoj nesreći 25-godišnjak je smrtno stradao.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U nedjelju 13. kolovoza 2023. oko 4.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, 19-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom prometne trake te je prednjim lijevim kotačem udario u betonski rubnjak nakon čega je sletio s kolnika na podignuti zemljani teren.

Protiv 19-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U subotu 12. kolovoza 2023. oko 11.20 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su u prometu zatekli 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da mu je vozačka dozvola oduzeta zbog sakupljenih negativnih bodova unazad dvije godine i da ne može podnijeti zahtjev za produženje vozačke dozvole.

U nedjelju 13. kolovoza 2023. oko 0.35 sati u Pakracu u Ulici Krndija, policijski službenici su u prometu zatekli 19-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 3,10 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su  smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi