Search
Close this search box.

SPOMEN NA HRVATSKE BRANITELJE ‘LEGU’ i ‘TOMIA’ Na grobovima i spomen obilježjima zapaljeni lampioni, odigran i Memorijalni malonogometni turnir

Satnik Branko Drinovac – Lega i bojnik Tomislav Ament – Tomi hrvatski su branitelji, dragovoljci Domovinskog rata koji su za slobodu Hrvatske dali svoj život. U spomen na njih Udruga „Branko Drinovac – Lega” iz Bresnice jučer je organizirala posjet njihovim grobovima te spomen obilježjima u Ovčarama i Pleternici gdje su zapaljeni lampioni. U Pleternici, uz članove obitelji i suborce, lampione je zapalila i gradonačelnica Marija Šarić.
Tijekom poslijepodneva odigran je malonogometni turnir u čast Lege i Tomia na kojem su sudjelovale četiri ekipe: Udruge „Branko Drinovac Lega”, „Valis Aurea”, ekipa „Obitelj Branka Drinovca Lege” i „Tomislav Ament”. Pobjednik turnira je ekipa „Branko Drinovac Lega” koja je u finalu pobijedila ekipu „Valis Aurea” dok je treće mjesto zauzela ekipa „Tomislav Ament”. Turnir je otvorila gradonačelnica Marija Šarić a zahvalnice i pobjednički pehar uručio je predsjednik udruge organizatora Nikica Delač. Kažimo i da su pokrovitelji turnira bili Požeško-slavonska županija i Grad Pleternica.
Podsjetimo se na kraju i branitelja kojima je jučer odana počast.
Branko Drinovac Lega rođen je 22.kolovoza 1964.godine u Poklečanima a poginuo je 10.listopada 1991.godine u Vukovaru. Bio je pripadnik 204.vukovarske brigade HV-a.
Tomislav Ament je rođen 24.travnja 1971.godine u Požegi a poginuo je 5.travnja 1993.godine na Zvečevu. Bio je pripadnik 123.brigade HV-a. Obojica su posmrtno odlikovani Spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Tekst: V.Milković
Foto: Ivan Kelić i V.Milković

 


Vezano
Vezano