Search
Close this search box.

SPOMEN NA HRVATSKE BRANITELJE PLETERNIČKOG KRAJA U petak tribina a u nedjelju polaganje vijenca i sveta misa

Već tradicionalno, posljednje nedjelje u veljači polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen obilježje te svetom misom u župnoj crkvi, odat će se počast poginulim hrvatskim braniteljima pleterničkog kraja. Branitelji, članovi obitelji poginulih i drugi građani kod spomen obilježja okupit će se u 10,30 sati a misno slavlje bit će u 11 sati. Predvodit će ga požeški biskup msgr.dr.Antun Škvorčević.


Istim povodom, Udruga dragovoljaca i ratnih veterana Domovinskog rata, ogranak Grada Pleternice, u petak organizira tribinu o stradanju Hrvata u Domovinskom ratu na području Banovine pod nazivom „Spomen obilježja Domovinskog rata od 1991. do 1995.godine na području Sisačko-moslavačke županije”. O ovoj temi govorit će umirovljeni pukovnik Ivica Pandža Orkan i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doc.dr.sc. Sanja Lončar.
UDVDR RH , Ogranak Pleternica, poziva članove obitelji poginulih branitelja, sve branitelje i ostale građane da dođu odati počast stradalim braniteljima i u petak na tribinu i u nedjelju kod spomen obilježja te na svetoj misi.
Tribina u petak održat će se u Interpretacijskom centru „Terra Panonica” u 18 sati a posjetitelji će na ulazu trebati pokazati covid-potvrdu ili negativan PCR test.

Tekst: V.Milković

Vezano
Vezano