SREBRNA POVELJA OGRANKU MATICE HRVATSKE POŽEGA Osvojio ju je roman „Grof Janković” Nade Prkačin

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran dodijelio je 22. 10 2022. godine Ogranku Matice hrvatske u Požegi na Glavnoj skupštini Matice hrvatske Srebrnu povelju za knjigu Grof Janković Nade Prkačin.
Glavna je skupština Matice hrvatske održana u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Skupštinu su uz 127 zastupnika s pravom glasa iz svih ogranaka Matice hrvatske uveličali gosti – Dubravka Đurić Nemec, izaslanica ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek, zatim Maja Petrić, izaslanica gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, predsjednik Društva hrvatskih književnika Zlatko Krilić i drugi.
Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran u svom je govoru istaknuo zadovoljstvo i zahvalu svima koji su pridonijeli afirmaciji Matice hrvatske u svojim sredinama.


Na skupštini su dodijeljene nagrade ograncima za njihova izdanja knjiga i časopisa. Nagradu Matice hrvatske Ivan Kukuljević Sakcinski za najbolje djelo objavljeno u ograncima primio je Ogranak MH u Dubrovniku za knjigu Mare Marić Otok na kojem cvjetaju limuni. Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu. Zlatne povelje dobilo je 12 ogranaka za izdanja svojih knjiga. Srebrene povelje, uz Ogranak Matice hrvatske u Požegi, primilo je još devet ogranaka.
Čestitamo autorici romana Nadi Prkačin, ilustratorici Nori Vrselja, sunakladniku Despot Infinitusu d.o.o. te bivšoj predsjednici Ogranka MH u Požegi Ljiljani Marić na ovom vrijednom priznaju.

Izvor: Anita Katić Matica hrvatska Požega

Vezano
Vezano