Search
Close this search box.

STARE FOTOGRAFIJE GOVORE O Band aidu 123.brigade i koncertu u Grabriku prije točno 30 godina!

Na današnji dan prije točno 30 godina, 30.siječnja 1992.godine, u Grabriku je održan jedan od najposjećenijih koncerata ikad u toj dvorani i u atmosferi koja više nikad nije ponovljena – nastupili su hrvatski branitelji s našeg područja okupljeni u Band aid 123.brigade i Zlatni dukati.
Koncert je održan mjesec dana nakon što je naša brigada oslobodila okupirani dio Požeštine pa je bio prigoda da brojni građani dođu te im svojim prisustvom, pjesmom i pljeskom kažu – hvala! Inače, organizator je bila Služba za informativno, psihološko i propagandno djelovanje 123.brigade a prihod s koncerta bio je namijenjen obiteljima poginulih gardista.
Band aid 123.brigade vodio je Nikica Oberan koji je napisao glazbu i tekst za kompoziciju „Domovina” a uz njega, svirali su i pjevali Boris Benčić, Vjenceslav Jajčević, Ivica Šalata, Vinko Kovačević, Branko Polić, Željko Ivanović, Ivica Bumba, Željko Kovačević….i još neki koje tadašnji Požeški list ne spominje. Zna li netko i ostala imena, javite na facebook stranici portala i rado ćemo ih dodati.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano