Search
Close this search box.

STARE FOTOGRAFIJE GOVORE Trideseta obljetnica izložbe o 123.brigadi HV u Zagrebu

Prije 30 godina, 21.ožujka u Zagrebu je predstavljena 123.brigada Hrvatske vojske, njeno formiranje i ratni uspjesi u oslobađanju okupiranih dijelova Požeštine, kao i sudjelovanje u borbama na drugim ratištima. Požeški list tada je objavio fotografije i slijedeći tekst:

U organizaciji Službe za za informativno-propagandno i psihološko djelovanje 123.brigade prošle subote u Zagrebu je otvorena izložba pod nazivom “Požega i njezina 123.brigada”. Fotografije, dokumenti, ratni trofeji i izbor dokumenata iz bogate povijesti Požege, imaju zadatak prezentirati posjetiteljima ratni put sad već nadaleko čuvene postrojbe Hrvatske vojske, kao i grad u kojemu je ona nastala. Izložba je postavljena u galeriji Zvonimir i bit će otvorena 5.travnja.
Izložbu je otvorio pomoćnik ministra obrane RH Slobodan Praljak.
U ime organizatora izložbe prisutne je prvi pozdravio Antun Božić pomoćnik zapovjednika brigade za informativno-propagandno i psihološko djelovanje a o uspjesima brigade potom su govorili njeni zapovjednici – Miljenko Crnjac i Zdenko Farkaš.. Izložbi su prisustvovali i brojni Požežani koji žive u Zagrebu kao npr. Kruno Matešić, Dragutin Pavličević i Hrvoje Vrgoč.
Za dobro raspoloženje pobrinuli su se „Slavonski biseri”.

Dio te izložbe ovog utorka 31.svibnja možete pogledati u Gradskoj knjižnici Požega. Otvorenje je u 19 sati.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano