Search
Close this search box.

STARE FOTOGRAFIJE GOVORE U ratnoj novogodišnjoj noći prije 30 godina prvi rođeni stanovnik slavonskopožeške općine bio je dječak, trinaesto dijete obitelji Vardić

Prije 30 godina, u ratnoj novogodišnjoj noći, dok je na snazi još bio policijski sat sa zamračivanjem grada, rodio se novi stanovnik tadašnje slavonskopožeške općine. Bio je to dječak, trinaesto dijete obitelji Vardić iz Brodskog Drenovca. Majku Ružu i njenog tek rođenog sina prvi su obišli, čestitali joj i darivali ju, predsjednik Općinske skupštine Tomo Jelić i predsjednik Izvršnog vijeća i Kriznog štaba Anto Bagarić.
Prvorođenom stanovniku slavonskopožeške općine kum je bio Predsjednik RH dr.Franjo Tuđman a dječak je dobio ime Žarko-Franjo. Krštenje malog Franje bilo je na blagdan Bogojavljanja, 6.siječnja, u crkvi sv.Terezije Avilske a osobno ga je krstio zagrebački nadbiskup, kardinal Franjo Kuharić. Izaslanik Predsjednika Tuđmana na krštenju bio je njegov savjetnik Stjepan Herceg koji je gospođi Ruži uručio i kumov dar za malog Žarka-Franju.

Tekst: V. Milković

Vezano
Vezano