Search
Close this search box.

STIGAO ODGOVOR Latinski jeruzalemski patrijarh zahvalio vjernicima Požeške biskupije za pomoć Svetoj Zemlji

Požeška biskupija uputila je minulog mjeseca prosinca pomoć žrtvama rata u Svetoj Zemlji, koja je na poticaj biskupa Antuna Škvorčevića prikupljana u župama Požeške biskupije prigodom Dana siromaha i ratnih stradanja u Izraelu i Palestini. Latinski jeruzalemski patrijarh, kardinal Pierbattista Pizzaballa odgovorio je požeškom biskupu Antunu pismom i izrazio zahvalnost za spomenutu novčanu pomoć vjernika Požeške biskupije, prikupljenu za pogođene stradanjem. U pismu kardinal Pizzaballa među ostalim navodi:

»Potvrđujem da sam bankovnim putem primio iznos od 33.000,00 € za pomoć potrebitima u Svetoj Zemlji, koji su prikupili vjernici Požeške biskupije. Hvala Vam za navedenu pomoć i solidarnost s vjernicima Latinskog patrijarhata u Jeruzalemu.
Željeli bismo Vas zamoliti da ustrajete u molitvi za našu malu kršćansku zajednicu, dok njezini članovi pružaju snažno svjedočanstvo vjere i nade. Šaljemo Vam pozdrave iz Jeruzalema i obećavamo na početku nove godine molitvu za Vas, biskupa požeške mjesne Crkve, Vaše svećenike i vjernike«, kaže kardinal Pizzaballa.

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano