Search
Close this search box.

STJEPAN BOŠNJAK Krenuo stopama djeda Matije-u seniorskoj momčadi Slavije počeo sa 16 godina

U poluvremenu nogometne  utakmice između Slavije i Slavonije nakratko smo razgovarali sa Stjepanom Bošnjakom, mladim i darovitim prvotimcem pleterničkog trećeligaša. Nogomet je počeo igrati sa šest godina u limačima, a trener mu je bio Petar Čuljak. Postupno je mijenjao uzrasne kategorije, a trenutno je u juniorima koje trenira Ivan Kelemen. Istovremeno je s tek 16 godina počeo nastupati za seniorsku momčad, a Anto Kovačević i on su najmlađi Slavijini prvotimci kojima je trener Damir Bognar ukazao povjerenje.

Ovaj talentiranii i stasiti mladi nogometaš katkada počne utakmicu u prvom sastavu, a nerijetko je i na klupi za pričuvne igrače, strpljivo čekajući svoju šansu. Na nedavnoj završnici Hrvatskog malonogometnog prvenstva za kadete u Splitu uspješno je u svim utakmicama nastupao za kadetsku ekipu Malonogometnog kluba „Autodijelovi Tokić“, koja je  postala prvak Hrvatske u futsalu, te se okitio zlatnom medaljom. U požeškoj Gradskoj vijećnici primio ih je  gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić.

Od Stjepana smo doznali da mu je ambicija biti stalni Slavijin prvotimac na mjestu stopera, a treba napomenuti da je kao unuk poznatog pleterničkog nogometaša Matije Bošnjaka krenuo djedovim stopama. Naime, i on je za prvu momčad Slavije uspješno zaigrao sa 16 godina. Očito je da jabuka ne pada daleko od stabla. Stjepan je učenik drugoga razreda Tehničke škole u Požegi, a uči za automehatroničara.

Tekst i foto: I. Tomić

 

 

 

 

 

Vezano
Vezano