Search
Close this search box.

STOLNOTENISKI TURNIR U SPOMEN NA HRVATSKOG BRANITELJA ROBERTA SESARA „Ovo je još jedna potvrda da se heroji ne zaboravljaju”

U organizaciji Stolnoteniskog saveza Požeško-slavonske županije i Županijske podružnica UHDDR-a te pod pokroviteljstvom Grada Pleternice, održan je 31.memorijalni stolnoteniski turnir „Robert Sesar”. Posvećen je poginulom hrvatskom branitelju koji je prije Domovinskog rata i sam bio stolnotenisač.
Uz članove obitelji, turniru su prisustvovali i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, predsjednik županijskog Stolnoteniskog saveza Tomica Lešković, voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predsjednik ŽP UHDDR-a Tomica Galović te tajnik te udruge Antun Mandić. Svi oni prigodno su pozdravili sudionike turnira a Tomica Galović je posebno istaknuo:
– Ovo je još jedna potvrda da se heroji me zaboravljaju. Mi koji smo preživjeli u Domovinskom ratu imamo tu osnovnu obavezu: održavati sjećanje na naše poginule heroje jer su oni dali život da bi mi živjeli u slobodnoj Hrvatskoj.
Na turniru je sudjelovalo osam ekipa – četiri s našeg područja te iz Čazme, Nove Gradiške, Županje i Vukovara.Na kraju, najuspješniji su bili članovi STK Brestovac koji su u finalu pobijedili ekipu Hzalo 92 iz Vukovara.
Podsjetimo na kraju da je Robert Sesar bio pripadnik 3.gardijske brigade a poginuo je 10.studenog 1991.godine u pokušaju proboja prema Vukovaru.

Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković/ A.Mandić

Vezano
Vezano