Search
Close this search box.

“ŠTRIKERAJ CAFE” Pridružite se ovoj humanitarnoj radionici već danas!

Višnju, Tatjanu, Blažu, Moniku i Kristinu smo zatekli u Domu hrvatskih branitelja u ugodnom časkanju i s pletivom u ruci. Bila je upravo u tijeku jedna od radionica „Štrikeraj cafea” koje su započele nedavno.


Akciju je pokrenula Udruga Ozana iz Zagreba u suradnji s organizacijama i ustanovama primarno usmjerenim na demencije, s naglaskom na Alzheimerovu bolest, a u nju se uključio i Palijativni tim LiPa iz Lipika. Kao i sve što je ugodno i humano, „Štrikeraj cafe” se ubrzo proširio i do Požege a prihvatile su ga članice Kluba žena „Braniteljica mira” koji djeluje u sklopu Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne ZNG-a. No, ne samo one.


– Članica sam udruge i kad sam čula za taj štrikeraj, odlučila sam doći. Fantastično je, družimo se a i radimo u humanitarne svrhe, štrikamo rukaviće za bolesne od Alzheimera. Lijepo je što su nam se već pridružili i oni koji nisu u udruzi – rekla je Višnja Peći. – Ja jesam članica udruge ali može doći svatko, pa pozivam žene i djevojke da nađu malo slobodnog vremena i pridruže nam se. Okupljamo se četvrtkom od 19 sati – dodala je Blaža Josipović.


Poziv za „Štrikerak cafe” prihvatila je Monika Idlbek iako nije članica požeške udruge. – Pridružila sam se kad sam vidjela da je upućen javni poziv. Došla sam zbog druženja i humanitarnog rada.
Upravo humanitarni ‘štih’ radionice privukao je i Kristinu Puhmajer Devčić. – Ovim se nisam bavila više od 30 godina ali, kad sam čula da je riječ o humanitarnom radu, došla sam. Volim pomoći ljudima – kazala je Kristina.


Na radionicu je došla i Tatjana Štetić, inače hrvatska braniteljica. – Tu sam zbog druženja i humanitarnog rada. Treba svakako spomenuti Miru Bušić i Irenu Kalan, danas nisu tu, ali to je njihova inicijativa a Irena nas i vodi – rekla je Tatjana.


I da ponovimo: „Štrikeraj cafe” radi četvrtkom od 19 sati u Domu hrvatskih branitelja u Vukovarskoj ulici.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano